top
logo


Home O Podjetju VITAVA
Na kratko o podjetju VITAVA marketing in trgovina d.o.o. PDF natisni E-pošta


Družba VITAVA marketing in trgovina d.o.o. (Slovenija, EU) je ustanovljena maja leta 1998 kot vodilno podjetje.

Ena od pomembnih smeri dejavnosti podjetja je kompletna priprava in izpeljava projektov ki temeljijo na modernih inovacijskih tehnologijah (»Know-How«) in je intelektualna lastnina. Učinkovito sodelovanje z znanstvenimi ustanovami-partnerji je omogočilo originalne rešitve na področju odkrivanja, raziskav in ocenjevanja nahajališč naravnih bogastev, učinkovitega izkoriščanja obstoječih ter ustvarjenje novih alternativnih virov energije, klimatskih raziskav, rešitve ekoloških problemov. Vse to omogoča uporabo tehnologij tako v komercialnih projektih kot tudi v državnih programih izkoriščanja inovacij za gospodarstvo. Posebna naloga je realizacija tehnologij lastnikom katerih je VITAVA marketing in trgovina d.o.o. in naši delovni partnerji. Med njimi svetovno znane znanstveno-raziskovalne institucije kot so: Sevastopolska nacionalna univerza jedrske energije in industrije (Ukrajina); Ivano-Frankovska nacionalna tehnična univerza nafte in plina (Ukrajina); Institut fizike Nacionalne akademije znanosti Ukrajine; Nacionalna tehnična univerza Ukrajine «Kijevski politehnični institut»; Institut praktične fizike in biofizike Nacionalne akademije znanosti Ukrajine; Institut vesoljskih raziskav Ruske akademije znanosti (Rusija), Institut geofizike slovaške akademije znanosti (Slovaška) in drugi. Na tem področju posebno vlogo imajo naši hčerinska podjetja in partnerji:
 1. EGI d.o.o. (Slovenija, Ljubljana);
 2. LEVANT d.o.o. (Slovenija, Ljubljana);
 3. Jadranska pomorska straža (Umag, Hrvaška);
 4. Institut za ekološki monitoring (Tivat, Montenegro);
 5. TESLA, trusted by generations (Praha, Češka);
 6. IBE TRADE CORP (New York, USA);
 7. ATLANTIC EXPRESS BUSINESS LTD (London, UK);
 8. EKOTOR (Rusija);
 9. KADI INTERNATIONAL SPRL (Kinshasa, RDC);
 10. OOO «SP ENERGOSET'STROI» (Moskva, Rusija);
 11. Mijnarodna akademiya ekologii (Kijev, Ukrajine);
 12. Ukrains'ka tehnologichna akademiya (Kijev, Ukrajine);
 13. Mijnarodnii centr informac'inih tehnologii INT (Kijev, Ukrajine);
 14. TOV «MAGELAN» (Kijev, Ukrajine);
 15. TOV «Sergo-Gama-lizing» (Kijev, Ukrajine).

Zraven znanstvenih raziskav in realizaciji modernih tehnoloških projektov podjetje VITAVA marketing in trgovina d.o.o. skupaj s partnerji ukvarja s prodajo nepremičnin na Hrvaškem in Ukrajini (LEVANT d.o.o., Slovenija), prodajo bioloških in mineralnih umetnih gnojil (IBE TRADE CORP., USA), prodajo energetskih nosilcev (VALTER d.o.o., Slovenija; TASKO-export, Ukrajina; PROGRESS, Ukrajina), prodajo zdravil in medicinskih pripomočkov (INFOSIS, Ukrajina), prodajo pohištva in bele tehnike (JV «Gruppo UKRITAL», Ukrajina).

Dodatne smeri dejavnosti podjetja so:

 • reklama (ITB, Ukrajina);
 • vesoljsko in aero-slikanje v infrardečem diapazonu, geodezija, ekološki monitoring (MAGELLAN, Ukrajina, LEVANT, Slovenija);
 • skening in korekcija posluha (INFOTON, Ukrajina).

Znanstveno-tehnični potencial podjetja se nahaja na območju Ukrajine in Rusiji. Večina "Know-how", ki nudi VITAVA, so bili zaupnega značaja in navezani na področje nacionalne varnosti. Družba ima glavni sedež v Sloveniji kar ustvarja dodatne možnosti za črpanje financ z evropskih skladov in prenos (transfer) tehnologij. Pravne interese podjetja VITAVA na Ukrajini in na območju bivše Sovjetske Zveze zastopa nas delovni partner - znana odvetniška hiša «LEGITIMUS» (Kijev, Ukrajina). Tako široka in raznovrstna dejavnost se temelji na podpori državnih institucij in ustreznih organov. Svojo vlogo odigrava humanitarna dejavnost podjetja VITAVA marketing in trgovina d.o.o. (vodstva družbe) v sodelovanju s taksnimi fundacijami kot «INTERNATIONAL RESTITUTION FUNDATION - IRF», «Mednarodna odškodninska fundacija – ustanova za poplačilo odškodnine žrtvam vojnega nasilja» (Ljubljana, Slovenija), mednarodna fundacija «Majbutne Ukraine» (Kijev, Ukrajina).


S spoštovanjem,

V. Palyvoda
E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

 

Kdo je prisoten

Prisotni 4 gostov .

bottom

Copyright © Vitava d.o.o. 2023

All Rights Reserved. No part of this website may be reproduced without owner's express consent.